Cursussen en reizen

Momenteel worden er geen cursussen of reizen aangeboden.

—– ARCHIEF —–

Studiereis naar Siena 

Vanaf september gaan wij ons filmprogramma samen met Forum Images organiseren. Onze contactpersoon bij Forum is Vincenzo Tabacco. Hij organiseert nu een studiereis naar Siena, die ook voor onze leden interessant kan zijn.

STUDIEREIS SIENA
13 juni 2016 – 20 juni 2016          Opgave uiterlijk 3 maart 2016!

Dit voorjaar in Italiaanse sferen raken? Ga met ons mee naar Siena! 
Tussen de heuvels, olijfbomen en het Chianti wijngebied zullen we samen genieten van de Italiaanse taal en cultuur in Siena. Siena is voor velen de mooiste middeleeuwse stad van Toscane. De stad en haar omgeving hebben veel te bieden voor kunst-­ en natuur liefhebbers: Piazza del Campo, de Duomo, de prachtige “Colline del Chianti”, San Gimignano en de “Val d’Orcia” omgeving, waarin een van de mooiste steden ligt, Pienza.
Te midden van al deze pracht bied ik een 7-­daagse studiereis aan waarin taal en cultuur volop aan bod komen. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom om mee te gaan. Het programma zal een mix bieden van taallessen en uitstapjes in de stad en haar omgeving. Er zal voldoende ruimte binnen het programma gelaten worden om ook je eigen weg te gaan.

 

De taallessen:
– Groep 1 (beginners, 1e en 2e jaar): lessen vanaf 10.15uur tot 11.45uur
-­ Groep 2 (gevorderden vanaf het 3e jaar): lessen vanaf 12.00uur tot 13.30uur
Lokatie:
Hotel Italia te Siena op basis van halfpension (ontbijt en avondeten inclusief)
www.hotelitalia-­siena.it
Kosten:
2 persoonskamer: 1050.00 euro per persoon
1 persoonskamer: 1260.00 euro per persoon (2 kamers beschikbaar!)
1 persoonskamer ‘superieur’: 1500 euro per persoon

 

Bovenstaande kosten zijn inclusief: vliegticket (retour)/hotel incl.ontbijt en diner/uitstapjes per bus naar: Pienza, San Gimignano en Firenze/shuttle busvervoer Pisa-­Siena (aankomst en vertrek vanaf vliegveld)
(In overleg is het mogelijk om op eigen gelegenheid naar Siena te komen voor deze studiereis. Kosten zijn in dit geval op te vragen bij Vincenzo Tabacco).
Contact:

Opgave en informatie: cursusitaliaans@gmail.com
V. Tabacco  06-­19657061

LET OP: OPGAVE UITERLIJK 3 MAART 2016!

Ci vediamo a Siena! Ciao, Vincenzo

 

—————————

Taalcursussen Lingua Ideale

Italiaans leren in het schitterende Urbino

Universitair centrum van de Italiaanse Taal en Cultuur voor buitenlanders aan de Universiteit van Urbino Carlo Bo (Regio Marche-Italie), Lingua Ideale, promoot en verrijkt het aanbod van Italiaanse taal- en cultuurcursussen voor buitenlanders aan de Universiteit van Urbino, die op dit gebied al sinds 1947 uitblinkt.

Waarom Lingua Ideale?

  • topkwaliteit cursussen en een breed cursusaanbod voor wel- en niet-universitaire studenten
  • gespecialiseerde docenten met uitgebreide ervaring in Italië en in het buitenland
  • toekenning van studiepunten (ECTS) die ook in de buitenlandse universiteiten erkend worden
  • middag- en avondactiviteiten om studenten zoveel mogelijk de kans te bieden hun Italiaans te verbeteren, de cultuur te ervaren en direct met de mensen aldaar te communiceren.
  • een uiteenlopend aantal woonmogelijkheden zoals: studentenhomes (ook voor niet-universitaire studenten), hotels, appartementen, B&B enz.

Ideaal als de stad Urbino, bakermat van de renaissance, geboortestad van Rafaël, ondergedompeld in een romantisch heuvellandschap en tegelijkertijd op een paar kilometers van de kust. De taal, de cultuur, de architectuur en de lokale gerechten zullen zorgen voor een heuglijk verblijf! Vraag je je nog af waarom ideaal?

Voor verdere informatie over de cursussen zie www.linguaideale.it
Prijzen 2016: Prezzi  2016 Lingua Ideale
De folder downloaden: Olandese Lingua Ideale

—————————

Itaris Reizen naar Italië

Drie nieuwe reizen in 2016!

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.itaris.nl

Voor de nieuwsbrief zie: nieuwsbrief PDF

Calabrië We hebben de afgelopen jaren vrijwel heel Italië met Itaris reizen bezocht, maar Calabrië, de voet van Italië, stond nog op ons verlanglijstje. Ook hier weer een spannende regio met schitterende landschappen, een fascinerende cultuur, mooie wijnen, een smakelijke keuken en natuurlijk veel zon. We kwamen een kwalitatief zeer goede agent met deskundigheid ter plekke op het spoor en zo kunnen we een prachtig gevarieerd programma aanbieden. We slapen steeds in 4 sterren hotels.

Rome Voor september staat Rome exclusief op het programma. Een midweekse reis, geen 8, maar een 6-daagse reis, van maandag 19 t/m zaterdag 24 september. We denken zo een aantrekkelijke maar ook financieel wat gunstiger Rome reis te kunnen aanbieden. We zien Rome een beetje als onze specialiteit en er blijkt regelmatig interesse voor een bezoek aan deze fantastische stad. In het programma zitten in ieder geval een bezoek aan het Pantheon, het Forum Romanum, de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein, de San Clemente, het Vaticaan en vele prachtige pleinen en fonteinen. Speciale aandacht zal er zijn voor Caravaggio en Bernini. Het definitieve programma stellen we vast in overleg met de groep.

Le Langhe Van 15 t/m 18 oktober hebben we dit jaar wederom de kortdurende en interessante trip in ons programma naar Le Langhe (Piemonte) onder de titel: ‘Topwijnen en witte truffel’. Een culinair hoogstaande reis naar een geweldig wijngebied. Wij organiseren deze reis voor een kleine groep, niet alleen vanwege de exclusiviteit, maar ook omdat het gebied niet op grote groepen berekend is, het is zeer heuvelachtig en grote touringcars ondervinden hier veel moeilijkheden. Ook is betrokkenheid bij het programma en de kwaliteit van het programma op deze wijze beter te garanderen. We vliegen naar Turijn, brengen een halve dag door in deze boeiende stad, zijn een dag in en rondom Barolo, een dag in en rondom Barbaresco en een dag in de Roero, aan de andere kant van de rivier de Tanaro. We hebben een groot aantal proeverijen van wijnen (zeer goede), van grappa (in een destilleerderij), van hazelnootchocolade (heel beroemd hier), van kazen, koekjes, ijsjes en natuurlijk eten we de fameuze witte truffel. Kortom een gastronomisch festijn, een reis voor lekkerbekken! We verblijven in een fameus 4 sterren Hotel in Cherasco en dineren in klasse restaurants.

 

—————————

Leesclub voor Dante-leden

Elke maand een intens Italiaans uurtje!

Elke tweede zondag van de maand, van 15.30 tot 16.30, komt de leesclub voor Dante-leden samen en wordt er onder de bezielende leiding van Elena Masuri een interessant Italiaans boek besproken.

Meedoen is helemaal gratis en het niveau is niet belangrijk; de boeken worden in het het Italiaans gelezen, maar de bespreking ervan is in het Nederlands. Vorige jaren zijn er al een aantal prachtige boeken besproken, zoals Io non ho paura, La storia, I promessi sposi, Ragionevoli dubbi en Un filo d’olio.

Momenteel lezen we het eerste deel van een trilogie: L’amica geniale van Elena Ferrante (2011). In deze roman beschrijft de verteller, die Elena heet, haar intense vriendschap met Lila. De meisjes groeien op in een arme volksbuurt in Napels, eind jaren vijftig. Het is “een universeel verhaal over opgroeien, over vriendschap, over verwachtingen en verlangens” (VPRO boeken).

Kom in 2015 naar de volgende bijeenkomst!
Informatie en aanmelding via de mail: Elena Masuri of telefoon: 050-3138005.

Cursussen Italiaans
Cursussen Italiaans voor beginners en gevorderden,

Voor informatie: ga naar www.italicon.nl, bel met 050-3138005 of stuur een mail naar elenamasuri@italicon.nl.

—————————

Villa in Umbrië

Umbrië is een van de beroemde regio’s van Italië, bekend om haar uitgestrekte natuur, goede keuken en wijnen, prachtige oude stadjes die vaak uitstekend bewaard zijn gebleven en de vriendelijke bevolking. Het lijkt alsof er in Umbrië op elke heuveltop een kasteel – of wat daar nog van over is – te ontdekken valt. Kortom, een regio waar iedereen wel iets van zijn of haar gading kan vinden.

Villa in Umbria verhuurt vakantiehuisjes, villa’s, oude boerderijen en appartementen in stadjes en in agriturismo’s. 
De website geeft verder informatie over Umbrië, wat er waar te doen is en algemene tips voor een aangenaam verblijf.

Deze zeer persoonlijke verhuur dienst wordt georganiseerd door Saskia en Sylvia. Beiden woonachtig in Umbrie. Niet alleen kennen beiden de vakantiewoningen die worden aangeboden goed, ze kennen de eigenaren ook persoonlijk en staan in nauw contact met ze. Saskia en Sylvia helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, dat is niet altijd een eenvoudige opgave gezien het continu groeiende aanbod aan vakantiehuizen. Aarzel dus niet om, geheel vrijblijvend uiteraard, contact op te nemen via email info@villainumbria.com of telefoon (mobiel: +39 348 536 7450)

Villa in Umbria

info@villainumbria.com

www.villainumbria.com

https://www.facebook.com/villainumbria.holidays

https://twitter.com/villainumbria

mobiel: +39 348 536 7450

—————————

Agriturismo Le Rogheta

Mede Dante-leden, vrienden en bekenden,

Zoals verondersteld mag worden hebben we allen een zwak voor Italie, zo we er al niet aan verknocht zijn. Wellicht dat sommigen onder ons regelmatig die kant op gaan, ter verpozing of anderszins.
Hierbij wil ik u opmerkzaam maken op agriturismo Le Rogheta, gelegen in Val d’Orcia.
Een bijzonder adres in Toscane. Het is bijzonder qua ligging, sfeer en mogelijkheden.
www.agriturismolerogheta.it
Er is in de nabije omgeving zoveel te doen en te bekijken. Bovenal verblijft u op een wonderschone plek, rust – natuur – cultuur.
Een eigen erf van10 ha., een prachtige sterrenhemel bij avond met uitzicht over Val d’Orcia.
De Toscaanse eigenaars zijn ontwikkelde hartelijke mensen en helpen u graag op weg met het maken van een keus in de veelheid aan mogelijkheden.
De huurprijs voor deze unieke plek is gunstig. Er zijn twee 4-persoons woningen.
De prijs varieert per woning van 335,00 per week in het laagseizoen tot 525,00 per week in het hoogseizoen.
We kennen ook een tussenseizoen, dan betaalt u 420,00 per week.
Er zijn enkele bijkomende kosten: voor de eindschoonmaak, desgewenst linnengoed van het huis en u betaalt aan het eind van uw verblijf voor uw gasverbruik.
Verdere informatie vindt u op de site.

Mocht u meer willen weten of reserveren dan kunt u via de site rechtstreeks contact opnemen met de eigenaars.
Ook kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie of om te reserveren, zonder extra kosten uiteraard.
Mocht het zo zijn dat u begeleid zou willen gaan dan hoor ik dat graag.

Een vriendelijke groet,

Gerrie Groot Wassink
Tel.0592 850311
Mob.06 44528990
e-mail: ggw@home.nl