Kerstbericht van landelijk voorzitter Rob Vroom

Kerstbericht van landelijk voorzitter Rob Vroom

Een jaar geleden stonden we aan het begin van het Dante 700 jaar waarin alle aandacht zou worden besteed aan het leven en werk van Dante Alighieri.

Tegelijkertijd werden we toen geconfronteerd met een lockdown, maar de beschikbaarheid van vaccinaties gaf voeding voor een gevoel van optimisme.

Terugkijkend op het jaar 2021 kunnen we met gerust hart zeggen dat we met zijn allen middels lezingen of andere activiteiten ruimschoots aandacht aan Dante Alighieri hebben besteed.

Het optimisme dat we in de loop van 2021 het coronavirus min of meer achter ons zouden laten bleek met de kennis van nu misplaatst. De zomer gaf ons misschien nog het gevoel dat het goed zou komen, maar naarmate de winter dichterbij kwam brak het besef door dat we ons op het ergste moeten voorbereiden. Wie had ooit gedacht dat we deze Kerstdagen wederom in een volledige lockdown zouden zitten?

Ondanks het besef dat voor veel leden dit een moeilijke periode is, dat de contacten met familie en vrienden beperkt moeten zijn, dat voor sommigen de financiën echt onder druk komen te staan, dat we niet dat kunnen doen wat we onder normale omstandigheden in deze tijd van het jaar gewend zijn te doen, toch wil ik jou en alle leden van de Società Dante Alighieri van harte zeer plezierige Kerstdagen toe wensen en alle goeds voor 2022 oftewel in het Italiaans: ti auguro un Buon Natale ed un felice Anno Nuovo 2022

Un coridiale saluto,

Rob Vroom