Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lezing ‘1300 – Het Rome dat Dante zag’ door Sandrina Bokhorst

14 september 2021, 20:00 - 21:30

In 1300-1301 brengt Dante als diplomaat een bezoek aan het pauselijke Rome. Wat voor een stad zag Dante? Hoe zal hij Rome in deze turbulente tijd hebben beleefd? In die tijd timmerde de paus hard aan de weg om zijn positie op het politieke toneel van Europa te versterken. Om hun hoofdstad Rome nog meer aanzien te geven was net een Heilig Jaar georganiseerd. In Rome was de macht van het oude Rome nog steeds tastbaar aanwezig door de overal zichtbare indrukkende ruïnes. Die reflectie van de oudheid werd bewust gebruikt om de macht van de kerk te onderstrepen. Wat Dante in Rome zelf gezien heeft, vinden we ook terug in zijn werk. In deze lezing neemt drs. Sandrina Bokhorst, Rome-kenner en verhalenverteller, ons als een ‘Cicerone’ mee op een virtuele tour door het Rome van die enerverende eerste jaren van de 14e eeuw.

De lezing wordt online gegeven (webinar) en is uitsluitend bedoeld voor leden van Dante Alighieri in Nederland. Vooraf ontvang je via je eigen comitato een email met uitnodiging en aanmeldmogelijkheid.

N.B. Voor niet-leden wordt deze lezing op 17 en 21 september en 2 oktober nogmaals gegeven door Persoonlijk Rome, zie website Persoonlijk Rome

Details

Date:
14 september 2021
Time:
20:00 - 21:30
Event Category:

Venue

Online
Webinar

Organizer

Dante Alighieri Rotterdam
View Organizer Website

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst