Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Giro Italiano a Rotterdam: met Dante langs ‘Italiaanse plekken’ in de stad

14 september 2021, 12:30 - 18 september 2021, 14:00

Om de verbondenheid van onze 100-jarige vereniging met Rotterdam te onderstrepen komt Dante voor één week terug op aarde en bezoekt de stad. Van dinsdag 14 t/m zaterdag 18 september 2021 is hij omstreeks lunchtijd te vinden op ‘Italiaanse plekken’ in het centrum, waarbij een kleinschalige activiteit plaatsvindt. Belangstellenden kunnen daarbij aanhaken, met in achtneming van de afstandsregel.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag is Dante te vinden bij kunstwerken van Italiaanse kunstenaars. Op woensdag bezoekt hij boekhandel Donner in het kader van de ‘Week van het Italiaanse boek’ en op vrijdag zal hij langsgaan bij diverse Italiaanse restaurants en traiteurs. De kunstwerken worden toegelicht door kunstenaar/gids Vera Harmsen en op enkele dagen wordt Dante vergezeld door de Italiaanse troubadour Il Canzoniere. Op zaterdag speelt stadsbeiaardier Richard de Waardt Italiaanse melodieën op het carillon van de Sint-Laurenskerk.

Tijden: dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag: ca. 12:30-13:30, vrijdag ca. 12:00-14:00.

Programma:

  • Dinsdag: toelichting op de beeldengroep De Boeg (Federico Carasso) aan de Boompjes en op de sculptuur (Luigi De Lerma) op de muur van het Turkse consulaat op de hoek van de Schiedamse Vest en de Westblaak.
  • Woensdag: bezoek aan Boekhandel Donner, Coolsingel.
  • Donderdag: toelichting op het beeld Gli Amanti (Umberto Mastroianni) en op de sculptuur Elevazione (Giuseppe Penone), beide onderdeel van de beeldenroute Westersingel.
  • Vrijdag: ‘Percorso gastronomico al centro’: Dante wandelt langs de ‘Italiaanse culinaire route’ Meent – Binnenrotte – Pannekoekstraat – Mariniersweg – Grote Markt.
  • Zaterdag: ‘Dante ontmoet Erasmus’ (Erasmus-beeld Grotekerkplein) en toelichting op de bronzen deuren van de Sint-Laurenskerk (Giacomo Manzù), omlijst door het carillon.

Details

Begin:
14 september 2021, 12:30
Einde:
18 september 2021, 14:00
Evenement categorie:
Site:
https://www.danterotterdam.nl/index.php?page=821&sid=1

Organisator

Dante Alighieri Rotterdam
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Diverse locaties
Nederland + Google Maps

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst