Over ons

Home / Over ons

Opgericht in Rome, nu wereldwijd

De Società Dante Alighieri werd in 1889 in Rome opgericht om Italiaanse emigranten te helpen hun taal en cultuur op peil te houden. Hiervoor zijn over de hele wereld comitati (verenigingen) opgericht, 87 in Italië zelf en ongeveer 400 in zo’n 60 landen. Tegenwoordig zijn Società en de daarbij behorende comitati bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor de Italiaanse taal en cultuur.

Dante Alghieri Groningen

Dante Alighieri Groningen is een culturele vereniging zonder winstoogmerk, die de belangstelling voor de Italiaanse taal en cultuur wil stimuleren door middel van cursussen, lezingen en vele andere culturele activiteiten.

Vereniging Dante Alighieri Groningen heeft tot doel in de breedste zin belangstelling te wekken voor Italië en de Italiaanse cultuur. De leden worden regelmatig uitgenodigd voor lezingen, filmavonden en andere activiteiten die door de vereniging zelf worden georganiseerd en zij worden geattendeerd op activiteiten van andere organisaties waarvan verwacht wordt dat zij daar belangstelling voor hebben.

De activiteiten worden geleid en georganiseerd door een vrijwillig bestuur van Italië-kenners en –liefhebbers.

Samenstelling bestuur

Voorzitter: Jacobien Schlecht

Secretaris: Margreet von Martels Dantegroningen@gmail.com

Penningmeester: Eric Voerman

Lid: Gerbrig Rietema; Francesca Ippolito; Ted Kortlang

Website: Anja Rietema